Bukaresti hei

Hej från Bukarest! Vi landade i staden igår och allt gick supersmidigt. Jag var lite orolig för att jag inte skulle få komma in i landet först, även fast Rumänien är inom EU. Mitt pass går nämligen ut i mars. Men det var inga problem, och nu är vi här! Vi hade inte supermycket tid igår, vi var på hotellet vid 14-tiden och hade en middag bokad vid 18. Men vi gick ut en timme och kikade omkring lite och staden är ungefär som vi båda väntat oss. Ganska grå och dyster. Behöver ju inte bero på staden i sig utan på februari månad. Det är inte många städer som kan visa sig från sina bästa sidor under februari. Så jag ger Bukarest ett frikort tills i juli.

Igår hade vi alltså en middag bokad på en sushirestaurang vi hittat på TripAdvisor. Jag brukar vara en stark motståndare till andras åsikter, brukar gilla att gå runt och kolla och bara hoppa in någonstans där det ser mysigt ut. Men jag antar att jag blivit gammal och hellre går till ställen där de faktiskt har god mat istället för att yolo’a mig in på något gammalt komage-hak. Ja, Linda sa att komage är nationalrätten här. Vet inte var hon fått denna information från, men hon är min Wikipedia. Jag tror på henne trots att det är 80 % risk att hon har fel!

Middagen följdes av en god natts sömn i världsklass. Jag sov som en gud. Efter ett par nätter med riktigt kass sömn sov jag verkligen gott!

Nu har vi precis kommit tillbaka från frukosten. Helt okej frukost, men jag lyckades skaffa mig en låtsasovän. Och jag är övertygad om att denna låtsasovänskap är ömsesidig. Detta är vad som hände:

Vi kom in i restaurangen och genast var denna man, vi kan kalla honom för… Ola (jag har 0 aning om vad han heter) framme och frågade om han kunde hjälpa till med något. ”En kaffe kanske?” frågade han vänligt, och jag kände att detta var begynnelsen av en fin vänskap. ”En cappuccino” säger jag lika trevligt. Och tack så mycket osv, i min trevligaste morgonton. Sedan började vi att sondera bufféutbudet. Genast är Ola där igen och frågar om vi behöver hjälp. Nej tack, säger vi och jag tänker lite morgonsurt att vad ska han hjälpa till med? Hjälpa oss att titta på maten? Lägga upp den på tallriken medan vi bortskämt pekar?

Nåväl, han ville ju bara vara snäll, bannar jag mig själv. Har jag tidigare nämnt att vissa mornar är mitt morgonhumör ganska ologiskt?

I alla fall. Jag kände mig lite torr i munnen och generöst erbjöd jag mig att gå och hämta både vatten och juice till H och mig. Väl vid dryckesbordet finner jag flera olika typer av vatten och vänder mig till Ola, som givetvis står bakom mig. Jag frågar om denna flaska jag håller i handen är stilla vatten, varpå Ola rycker flaskan ur min hand och säger ”I can help you” och börjar ställa fram ett nytt glas, när jag redan har ställt fram mina glas. Jag stirrar på honom och undrar om hans hjälpsamhet faktiskt är ett fall av OCD. Tack, säger jag, men jag kan fylla på mitt glas själv. Jag inser att jag släppt loss morgonmonstret när han mumlar ett sårat ”sorry…” samtidigt som han ger tillbaka flaskan. Jag försöker genast att släta över det med ett leende och ett neeeej ingen faaaaraaaaa men jag kan hälla upp själv 😀😀😀😀😀😀. Superfalskt.

Jag hoppas att han inte blev ledsen, jag har dåligt samvete nu, efter två koppar kaffe och lite frukost i magen. Förmodligen blev han inte det utan tyckte mest att jag verkade helt tappad.

Idag ska vi ut på stan och kolla lite i butiker och kolla på lite olika byggnader. Vi har också ett escape room bokat vid 13.30 någonstans i stan, ska bli skitkul att testa det! Bare Henrik och jag. Jag ska se till att dricka en kopp kaffe till innan så han inte behöver ta del av eventuella kaffeabstinenser. Imorgon ska vi antingen gå runt här i stan också eller åka på en guidad tur till Draculas slott. Vi har inte bestämt oss än, vi får se om vi hinner med allt vi vill idag. På lördag åker vi hem och på måndag börjar jag mitt nya jobb! Fick ett mail igår om mina första tre dagar och jag är så pirrig i magen, längtar!

Porrbelysning i hotellrummet ✌🏼
Snusk-godis i Randers  

 

Andra inlägg du kanske gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *