Det här med att stänga dörrar och öppna fönster

Enligt min DISC-profil är jag litegranna obekväm med förändringar och trots att jag inte vill erkänna det så måste jag erkänna att det ibland skaver lite när jag står framför en förändring. Vilket jag har insett faktiskt inte är ett problem.

Jag tänkte faktiskt på det här imorse när jag var ute och sprang. Och jag har kommit fram till att jag tycker att stora beslut ska skava lite, för att för mig betyder det att det är ett viktigt beslut. Jag har också kommit fram till att det inte betyder att jag är rädd för att ta dem, och därmed acceptera stora förändringar.

Att utsätta mig för förändringar är en stor del av en utvecklingsprocess och jag kommer aldrig att glömma den största förändringen jag gjort, nämligen flytten till Malta. Det innebar att jag behövde starta om helt från början. Jag minns hur Tore frågade mig under min Maltasemester under en påskmiddag om jag inte skulle flytta till Malta och jag minns att jag svarade att “njaaeeee, jag tycker att det är lite läskigt”. Han sa då till mig att det var bra att det var läskigt och att det var just därför jag skulle göra det. För att utmana och utveckla mig själv, för att växa som människa. Att leva som jag alltid har gjort kommer inte ta mig någonstans i livet.

Efter det har jag aldrig låtit skavande stoppa mig och det har 100 % enbart kommit ut bra saker av stora beslut. Oavsett vad slutresultatet blir kommer man alltid ut lite starkare, lite modigare och lite visare på andra sidan.

Så idag välkomnar jag en av de näst största förändringarna i mitt liv. Att stänga dörren till vad som ledde till det största beslutet någonsin. Jag välkomnar min sista dag på Sidekick. Och jag öppnar samtidigt ett stort och fantastiskt fönster till min nya arbetsplats och längtar efter att få lära känna ett nytt företag, en ny kultur, nya kollegor och nya miljöer. Jag är säker på att detta beslut är ett av mina bästa någonsin!

Imorgon supertidigt på morgonen ska vi åka till Danmark. Vi kommer på håret hinna fram innan Henriks pappas 60-årsfest. Jag har planerat allt in i minsta detalj. Håret är nytvättat och benen är nyrakade, vilket innebär att bägge kommer att vara sådär nytvättat och sådär nyrakade imorgon. Vilket jag köper rakt av. Det ger mig möjlighet till en snabb dusch när vi kommer fram, uppfräschning av smink och hår samt omsvidning av kläder. Kalla mig Sickan.

På söndag ska vi kolla Superbowl och det här året ska jag få göra det helt traditionsenligt, med massa danskar och mat. Jag kan nästan skriva under på att jag kommer att sova mig igenom eventet, men jag ska göra mitt bästa för att vara vaken hela natten. Med största sannolikhet sover vi under hela måndagen och på tisdagen ska Henrik jobba och jag ska sysselsätta mig med en hel del läsning!

På onsdagsmorgonen åker vi till Bukarest! Längtar!

Andra inlägg du kanske gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *