Rumänsk mat – 10/10 polentas

Idag skiner solen på oss och vi har bestämt oss för att inte åka till Transsylvanien och skapa bekantskap med Dracula. Vi ska istället köra ett till escape room och gå och kolla på parlamentsbyggnaden.

Igår var vi ute superlänge och knallade omkring och kollade. Först körde vi ett escape room, som inte gick så bra. Därav revanschen idag! Ett annat rum förstås, med förhoppning om att komma ut före. Igår kom vi ut på 57 någonting. Idag hoppas jag på fortare! Efter escape room gick vi ner till gamla stan, en lång promenad genom stan som var superskön. Det är verkligen en häftig stad. När man i andra städer har områden som är mer kulturella, andra som är mer moderna, vissa är rikare och andra fattigare, så kan man här se allt i en och samma bild. Det är så annorlunda mor vad jag ör van vid och det är intressant att se hur olika samhällen kan vara!

Vi hann också med lite shopping (ja, jag har gjort slut på nästan hela reskassan redan!) och sen avslutade vi kvällen med en typisk rumänsk middag i världsklass. Vi blev rekommenderade en middag att dela på som bestod av fläskkött, polenta, surkål och annat, och till förrätt delade vi på en soppa i bröd. Jag var lite skeptisk mot allt först, ni vet ju min långa bakgrund av att inte äta någonting i princip. Men oj, vad gott det var! Henrik som vanligtvis är ganska sval i sina utlåtanden satt och hummade och ”mmmm”-ade sig om vartannat, så gott var det.

Nu är det dags att svida om för att låsas in i ett nytt rum. Såg ut som att det var någon typ av riddare-rum. Håll tummarna för att vi tar oss ut! Vi ska också köpa en superstor kanelbulle i en av butikerna där man beställer genom en lucka. Ska försöka ta kort på det så ni får se!

Och till alla er som undrar… min nya låtsasovän var ej vid frukosten imorse och jag drack två cappuccino med dubbel espresso för att vakna till på min bästa sida, just in case liksom. Vi fick dessutom en sjuuuukt god omelett till frukost. Och två brownies (jag, inte H). Mums!

Andra inlägg du kanske gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *